Bach-virág cseppek

A virágesszenciák segítenek a testi-lelki-érzelmi egyensúly helyreállításában, a harmonikus lelkiállapot elérésében. Mindig finoman, szelíden, mély lelki szinten fejtik ki hatásukat.

Mind a lelki, mind a testi egészség megőrzéséhez ill. visszanyeréséhez kiegyensúlyozott, harmonikus lelki állapot szükséges.

Ezért a virágterápia az ember gondolkodásmódjának és érzelem világának a harmonizálását helyezi a középpontba, amely végül a testi egészség helyreállását is elősegíti.

A virágcseppek kiválasztása során minden esetben a felszínre került érzelmekre figyelünk, így az adott helyzetben fennálló érzelmi állapottal foglalkozunk, nem pedig a testi tünetekkel.

 

Felnőttek számára hatásos az alábbi területeken:

 • a lelki egészség fenntartására vagy helyreállítására
 • lelki stresszhelyzetek és életkrízisek akut kezelésére
 • akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítő kezelésére
 • megelőzésre
 • a személyiségfejlesztés eszközeként.

 

 Gyerekeknél eredményesen alkalmazható:

 • különböző félelmekre
 • nyugtalanságra
 • éjszakai rémálmokra
 • tanulási problémák esetén
 • önbizalom, önmaguk elfogadásának támogatására
 • bezárkózás, magányosság érzés, elszigeteltség esetén
 • túlzott megfelelési kényszernél.

 

A Bach virág tanácsadást önálló kezelésként, online formában veheted nálam igénybe.

Ide kattintva máris olvashatod a részleteket.

 

A virágterápia önálló alkalmazása során a problémák feltárása egy újfajta módon történik: minden esetben csak az érzelmekre figyelünk, így az adott helyzetben fennálló érzelmi állapottal foglalkozunk, nem pedig a testi tünetekkel.

Mivel a testi tüneteink is lelki okokra vezethetők vissza, így mind a testi, mind a lelki problémák esetében, azt igyekszünk feltérképezni, hogy:

 • Hogyan érzed magad?
 • Milyen a hangulatod?
 • Hogy érzed magad az adott problémával, problémás élethelyzettel kapcsolatban?

A terápia jellege, finom rezgésterápia. Ez a gyógymód közvetlenül az ember energiarendszerére hat. Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe.

A gyógyító virágesszenciák kizárólag magas rezgésű növényekből, vadon termő növények, bokrok és fák virágaiból készülnek.

Amikor ugyanis a lelkünkben nincs harmónia, az előbb-utóbb testi tünetekben is megnyilvánul. Ezek a virágok képesek megemelni az ember rezgésszintjét arra a harmonikus szintre, mely által elmúlik a diszharmonikus lelkiállapot és hamarosan visszatér a béke és a nyugalom a lélekbe.

A virágterápia, tehát nem a tüneteket kezeli, hanem mindig a probléma kiváltó OKAIT szünteti meg. Így amikor a lelkünkbe visszatér a harmónia, lassan rendeződnek a fizikai tünetek is.

 

A virágesszenciákról

 A gyógyító virágesszenciák kizárólag magas rezgésű növényekből készülnek. Ezek a virágok képesek megemelni az ember rezgésszintjét arra a harmonikus szintre, mely által elmúlik a diszharmonikus lelkiállapot és hamarosan visszatér a béke és a nyugalom a lélekbe.

A virágesszenciák mindenki által használhatóak, mivel a cseppekben a növények rezgései és azok által hordozott információk találhatók, kimutatható növényi hatóanyag nincs, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport sem egyéb allergizáló anyagot. 

A virágesszenciák oldat formájában kerülnek forgalomba. Mellékhatástól mentes szerek, a gyerekeknek adható cseppekben tartósítószerként grapefruit-mag csepp kivonatát alkalmazzák, méghozzá olyat, amelyiknek nem keserű az íze.

 

A virágok önszabályzó hatással rendelkeznek

Érdekesség, hogy a virágok pontosan tudják mit kell tenniük, pontosan tudják kinek milyen rezgésre, mekkora rezgésinformációra, rezgés szint emelésre van szüksége a harmóniához. A virágok információt adnak át számunkra, amely beindítja az öngyógyító folyamatokat. Olyan magas frekvencia információit közvetítenek, amelyek serkentik a lelki gyógyító erőket.

A virágesszencia terápia fantasztikus lehetőség a kezünkben. Nincs mellékhatása, mivel információt közvetít, nem adagolható túl, más terápiákkal is jól összefér és bármely korosztályban alkalmazható.

A virágeszenciák a saját öngyógyító erőinket aktivizálják!

Az ember saját maga hozza létre betegségeit és öngyógyító erejével saját maga éri el gyógyulását is.

 

Hogyan használjuk a cseppeket?

Javasolt alkalmazásuk: naponta többször egy pohár vízbe csepegtetni, és azt meginni, illetve szükség esetén lehet közvetlenül a nyelv alá csepegtetni, vagy spray-s verzió esetében a nyelv alá fújni.

 

Mennyi idő alatt várható a cseppek hatása?

Akut betegségeknél vagy akut lelkiállapotnál az első hatás 3 – 4 napon belül jelentkezik, de az sem ritka, hogy valaki 1-2 órán belül érzi a cseppek pozitív hatásait. Van persze olyan is, hogy nem érzel semmit, pedig a cseppek a lelked mélyén éjjel-nappal dolgoznak. Nyugodj meg, hamarosan már a felszínen is érezni fogod a hatást! Engedd el magad és fogadd el a jótékony változást!

Krónikus, hosszan tartó betegségek esetén a terápia hosszabb ideig is elhúzódhat. Általánosságban elmondható, hogy ahány éve tart az állapot, annyi hónapot vesz igénybe a gyógyulás, de mindenképpen addig, amíg a lélek szükségét érzi. Hosszan tartó problémák esetén kell egy kis idő, amíg jelentős változást észlelsz. A virágok lágyan, apró lépésekkel vezetnek el a megoldásokhoz és a harmóniához.

 

Hatások, reakciók

A várt hatás a szedés kezdeti periódusában kétféleképpen kezdődhet:

Kezdeti túlzott javulás:
– ebben az esetben úgy érzed, hogy problémáid megoldódtak. A javulás látványos és gyors. Azonban a második, harmadik hét körül visszaesés is jelentkezhet, ami szintén normálisnak tekinthető.

Kezdeti rosszabbodás:
– a lelki problémáid vagy betegséged tünetei átmenetileg felerősödhetnek, de pár napon belül el is múlnak. Ezek a tünetek azt az üzenetet közvetítik feléd, hogy a cseppek hatni kezdtek, „betaláltak”.

Mindkét esetben kezdeti reakcióról van szó, amelyek után a betegség, probléma (némi hullámzást követően) egy harmonikusabb állapotot ér el és beáll a konkrét javulás.

 

A gyógyulás 7 fokozata

A Bach virágterápia ún. OKI terápia, tehát nem a tüneteket kezeli, hanem a probléma kiváltó OKAIT szünteti meg.

A virágok először a lélek mélyén kezdenek el hatni. Kell egy kis idő a szembetűnő változáshoz. Szépen, lágyan alakul ki benned a harmónia. Várhatóan a következő szinteket járod majd be.

Békesség
Remény
Öröm
Hit
Bizonyosság
Bölcsesség
Szeretet

 

Két nagy célja van a terápiának: 

Elsősorban, hogy önismerethez segítsen, és rámutasson azokra a berögzült viselkedési mintákra, amelyeket jelen pillanatban is követsz és melyek már nem szolgálják az előre haladásodat. 
Másodsorban pedig, hogy a lelked visszatérjen a harmóniához, megnyugodj és látóköröd táguljon, kinyíljon a világ felé.

A Bach-virágterápia a személyiség egészének békéjét és harmóniáját segít megteremteni.

A fő munkát végül is Te végzed önmagadon, hiszen a terápia hatására beindulnak az öngyógyító folyamatok és a változás.

 

Adj időt magadnak!

Néha túlzott elvárásaink lehetnek gyógyulásunkkal kapcsolatban. Ne feledd, a virágterápia egy természetes, lágy terápia, lassan, fokozatosan emel át a nehézségeken. Előfordul, hogy a környezeted előbb veszi észre a változást, mint Te magad. 

 

bach-viragok-vegyesen