Gyerek-kineziológia

Mindannyian tudjuk, hogy kisiskolás korban gyermekeink személyisége még folyamatosan csiszolódik, változik és érik, ezért különösen fontos figyelnünk arra, hogy milyen megküzdési, probléma megoldási stratégiákat sajátít el gyermekünk, hogyan reagál a stresszhelyzetekre, és milyen technikákat tudunk a kezébe adni, hogy jól vegye az akadályokat.

Fontos, hogy az önmagukról kialakított kép ne torzuljon, fel tudják ismerni egyediségüket, egyéniségüket, értékeiket, illetve, hogy érzelmeiket a helyükön tudják kezelni. Az a gyermek, aki nem találja helyét, elveszettnek érzi magát a kötelezettségekben, túl nagy nyomásnak érzi az elvárásokat, könnyen kibillenhet egyensúlyából és elveszítheti a kapcsolódást.

Ilyenkor jelentkezhetnek tanulási nehézségek, diszlexia, diszgráfia, illetve viselkedési problémák, agresszió stb.

 A One Brain kineziológia módszereivel a gyerekeket megtanítom arra, hogy hogyan tudják felismerni, és egyszerű, hatékony módszerekkel megoldani saját problémáikat. A cél, hogy újra kedvüket leljék a tanulásban, az könnyed és örömteli tapasztalat legyen számukra.

A jobb és bal agyfélteke összehangolásával, javulnak a tanulási, írási, olvasási problémák, a magatartászavar.

Nagy hangsúlyt kap a pozitív önértékelés kialakítása, hiszen minden gyermek más és más, és különbözőségükben is csodálatosak, egyediek és egyformán értékesek.

Ennek a tudatosítása az egyik legfontosabb cél!

Az OKOS BÉKÁK gyerektanfolyam

Ez a tréning más módon közelíti meg a tanulást. A gyermeked megtanulja hogyan érezze jól magát, legyen önbizalommal teli és magabiztos és hogyan küzdje le a félelmeit.

A tanfolyam segít a tanulási problémákon, írási, olvasási problémákon, magatartászavaron, önbizalomhiányon, a helyes testkép kialakításában, valamint a pozitív önértékelésben.  Nagy hangsúlyt fektet a jobb és bal agyfélteke közös, összehangolt munkájára.  

 Azoknak a gyerekeknek ajánlom:

 • akik először mennek iskolába
 • akiknek tanulási nehézségeik vannak (írás, olvasás, számolás)
 • akik nehezen tudnak koncentrálni
 • akik dolgozat, vizsga vagy felelés előtt tele vannak félelemmel, szorongással, stresszel
 • ha gyakran úgy érzi valamivel kapcsolatban, hogy „nem tudom”
 • akik szeretnének magabiztosabbak lenni és jobban bízni önmagukban.

Mi történik a tanfolyamon?

A gyermekek a tanfolyamon mindenekelőtt azt tanulják meg, hogyan tudnak segíteni maguknak, anélkül, hogy másokra – szüleikre, tanáraikra, társaikra – lennének utalva.

Különböző technikákat, eszközöket, egy komplett tudás-tárat sajátítanak el ahhoz, hogy a tanulás mellett az élet más területein is tudják kezelni a stresszhelyzeteket, közelebb kerüljenek önmagukhoz, illetve saját érzelmeikhez. Mindezt a One Brain kineziológia egyedi stresszoldó módszereinek segítségével.

Fontos szerepet kap a saját felelősségük kérdése. Minden ember, minden gyerek csodálatos, egyedi, egyformán értékes teremtmény. Ennek a tudatosítása az egyik legfontosabb ennél a tanfolyamnál!

Amit a gyerekek a tréningen megtanulnak:

 • milyen módon hozzák működésbe energiájukat amikor kiegyensúlyozatlanok vagy fáradtnak érzik magukat
 • hogyan nyugodjanak meg, hogyan lazuljanak el, amikor szükséges
 • a két agyféltekéjük összehangolását a kiegyensúlyozott működés érdekében
 • pozitív önkép kialakítását
 • önbizalomhiány csökkentését
 • megfogalmazni és kifejezni saját érzéseiket
 • koncentráció fejlesztését
 • változások kezelését
 • elvárások megfelelő kezelését
 • a tanultak lehorgonyzása kreatív feladatok segítségével.

Mit nyújt nekik a tanfolyam?

A tanfolyam elvégzése után a gyerekek jobban érzik magukat, eredményesebben fognak tanulni. Magabiztosabbak lesznek és jobban fognak hinni önmagukban. Iskolai és tanulással kapcsolatos stresszhelyzetekben, a tanult technikákkal képesek lesznek segíteni saját maguknak. Megtalálják és meg is fogják tudni fogalmazni a céljaikat.

Miért éppen Okos Békák?

A békák több változáson mennek keresztül, amíg békává nem válnak: egysejtűből ebihal, majd kifejlett béka lesz. Ahogy ők ugrálnak szintről szintre egyre feljebb, úgy ugorják meg a gyerekek is a fejlődési szinteket. 

A tanfolyam hamarosan online formában lesz elérhető, 7-14 éves korosztály számára.