Rólam

Saját érzékenységem felismerése inspirált először arra, hogy olyan új utakat keressek, ahol igazán önmagam lehetek. Nagy meglepetés volt számomra amikor évekkel később megtudtam, hogy ez az érzékenység, amit hivatalosan „szuperérzékenység”-nek neveznek, egy elismerten létező jelenség a világunkban.

Útkeresésem első állomása Sári Róza természetgyógyász iskolája volt, ami egy csodálatos kezdés és nagyon meghatározó élmény volt számomra a további tanulmányaim szempontjából is.

Itt találkoztam először olyan emberekkel, akik között úgy éreztem magam, mint aki „haza érkezett”. Itt szabadon lehetett beszélgetni természetes gyógymódokról, spiritualitásról, energiákról, asztrológiáról, angyalokról és sok minden másról is anélkül, hogy bárki csodálkozva nézett volna a másikra.

2006-2007. folyamán megszereztem a középfokú egészségügyi és természetgyógyász végzettséget, majd ETI vizsgával záruló akupresszőr szakképesítést szereztem.

Mivel azonban igazán mindig is az emberi lélek és a lélek dolgai érdekeltek, olyan módszert kerestem, amivel lelki szinteken, a problémák valódi okát feltárva és kezelve tudok segíteni. Így kezdtem el 2009. tavaszán a One Brain kineziológiai tanulmányaimat, és novemberben a IV. szintű képzéssel zártam az évet.

Kineziológiai tanácsadóként dolgoztam már egy ideje, amikor felfigyeltem arra, hogy az oldásokra egyre több kisgyermeket, kamaszt hoztak el a szülők tanácsért, különböző iskolai és egyéb lelki problémákkal vagy csak azért, mert különösnek találták gyermekük viselkedését, szokásait.

Érdekes tapasztalat volt azonban, hogy a kineziológia módszerein túl, valami más, valami plusz is szükséges lett volna a gyerekek esetében, hogy igazán tudjak segíteni. Ez a felismerés egy újabb lépésre ösztönzött, hogy tovább bővítsem a tudástáramat és elmélyedjek a gyerekeknek való, játékos, könnyed terápiák megismerésében.

Mivel a gyerekek szívéhez legkönnyebben a meséken és a rajzoláson, a JÁTÉKON keresztül vezet az út, így 2011-2012. folyamán elvégeztem a Grafodidakt Plusz Stúdió komplex lélektani rajzelemzői tanfolyamát.

Majd pedig dr. Boldizsár Ildikó egyedülálló Metamorphoses Meseterápiás Módszerének® megismerésével nyertem bepillantást a varázslatos mesék léleképítő és lélekrendező világába.

Rajzelemzői ismereteimet azóta is folyamatosan bővítem dr. Vass Zoltán és Vass Viola rajziskolájában.

Időközben tudomást szereztem arról is, hogy egyre több szuperérzékeny gyermek születik, akik születésüktől fogva igen finomra hangolt idegrendszerrel rendelkeznek. Ez megmagyarázhatja a sok furcsa és a megszokottól eltérő viselkedést is a gyerekek körében, valamint világossá vált, hogy a mai kor gyermekeinek sokszor a megszokottól eltérő formában, új fajta módszerekkel kell segíteni a problémák megoldásában. A téma frissessége és újdonsága miatt autodidakta módon is önképzésbe kezdtem ezen a területen. A tanulmányaim alapját Elaine N. Aron szuperérzékenyekről szóló könyvei képezték és ebben a témában a blogon szereplő bejegyzéseim is nagyrészt az ő munkáinak feldolgozásával, azok alapul vételével készültek.

2015. őszétől kezdve Access Bars kezelőként tevékenykedem, hogy ezzel a csodálatos, új módszerrel segíthessek gyerekeknek és felnőtteknek, hogy képessé váljanak a korlátozó gondolatok, érzések elengedésében és az új lehetőségek befogadásában.

Tavaly decemberben egy bájos kineziológiai gyermektanfolyam oktatói végzettséget szereztem, hogy az iskolás és az iskolába induló korosztálynak is eredményesen tudjak segíteni tanulási nehézségek, stresszek, figyelemmel kapcsolatos és önbizalmi problémák esetén.

Ennek a sok csodálatos módszernek köszönhetően hoztam létre a Kristálypalotát, azzal a céllal, hogy egyre többen megismerhessétek a szuperérzékenység jelenségét, megtanuljátok profi módon kezelni a gyermekeitek ebből eredő tulajdonságait, mindennapi problémáit és személyre szabott terápiát tudjatok igénybe venni, ahol az alkalmazott módszerek egymás hatását erősítve, támogatva, játékos könnyedségükkel segíthetnek nektek.

Jan Tobertől származó egyik kedvenc idézetemmel nyitom meg a Kristálypalota kapuit:

„Jövőnk a gyermekeinkben, a gyermekekben rejlik. Itt az idő, hogy szívünkre hallgatva újjá formáljuk jelenlegi valóságunkat, és megengedjük, hogy egy kiegyensúlyozottabb létben éljünk.”

Várlak szeretettel:

Kapallóné dr. Szép Anita