3 hatásos vizualizációs gyakorlat a feltöltődéshez

Beszéltünk már arról, hogy az érzékeny gyerekek jobb agyfélteke dominanciával rendelkeznek, ezért nagyon jó a képi megjelenítési képességük, tehát a vizualizáció ösztönösen jól megy nekik.

Ezzel a technikával könnyen megtisztíthatjátok az energiarendszereteket egy fárasztó és nehéz nap után, minden nemkívánatos energiától és fel is töltődhettek a segítségükkel.

Könnyű és gyors gyakorlatok következnek, amit a gyerekek is szívesen alkalmaznak, jól megmozgatja a képzeletüket és egy kis gyakorlás után maguktól is tudni fogják.

Felolvashatod neki esténként, vagy amikor nagyon zaklatottnak vagy kimerültnek látod őt. És menet közben Te is mozgósíthatod a képzeletedet. A feltöltődés garantáltan nem marad el ?.

  

Szivárványfüggöny

Kérd meg a gyermekedet, hogy üljön vagy feküdjön le kényelmesen, hunyja be a szemét és lazítson, vegyen néhány mély levegőt és lassan fújja ki, lazítson. Majd mondd neki a következőket:

Belső szemed előtt képzelj el egy függönyt, amely a szivárvány gyönyörű színeiből készült. A függöny anyagában, a szivárvány minden színe megtalálható. Van rajta egy cipzár, és ha beburkolózol a függönybe behúzhatod a cipzárt és ilyenkor mindig tökéletes védelemben vagy és semmi sem történhet veled. Senki nem láthatja a függönyt, de te tudod, hogy ott van. 

Próbáld ki….burkolózz be jól ebbe a szép színes függönybe……és amikor készen vagy húzd fel a cipzárt……….hogy érzed magad odabent?……..biztonságban érzed magad?………… nézz szét belül…..milyen színeket látsz? érzel-e  illatokat, hallasz-e valamit odabent?……Most, hogy megismerted a szivárványfüggönyt, tudd, hogy gondolatban bármikor beleburkolózhatsz amikor úgy érzed, hogy szükséged van rá és ilyenkor tökéletes védelemben vagy. És most húzd le lassan a cipzárt és lépj ki a függöny mögül ……..vegyél mély levegőt, és lassan nyisd ki a szemed.

Szeretetfelhő

Kérd meg a gyermekedet, hogy üljön vagy feküdjön le kényelmesen, hunyja be a szemét és lazítson, vegyen néhány mély levegőt és lassan fújja ki, lazítson. Majd mondd neki a következőket:

Képzelj el egy hatalmas felhőt a kedvenc színárnyalatodban. Ez egy szeretetfelhő. Burkold be magadat ezzel a felhővel, és lásd, amint gyönyörű öröm- és egészség esőcseppeket hullat rád. Érezd, ahogyan az esőcseppek lemossák rólad a negatív érzéseket, miközben magadba szívod az esőcseppek szeretetteljes energiáját. Érezd, hogy fürdesz ebben a szeretetzuhatagban. Élvezd az egészség, béke és a szeretet ajándékát, engedd, hogy átjárjon és teljesen betöltse az egész testedet s lelkedet.

A buborék-technika

Képzeld el, hogy egy buborékot tartasz a két kezed között. Majd képzeld el, hogy beleteszed, belevarázsolod ebbe a gömbbe azt az energiát, azt az iskolai vagy otthoni eseményt, ami rossz érzést okoz, – ez lehet a szülők, tanárok, barátok energiája, otthon, iskolában történt dolgok is – majd amikor ez megvan, pukkaszd szét ezt a gömböt a benne lévő energiával, rossz érzésekkel együtt.

Majd képzeld el, hogy egy aranyló energia van a fejed felett és megtölti az egész testedet, így az új tiszta energia elfoglalja a régi helyét. Vegyél egy mély levegőt, és lassan nyisd ki a szemed.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük