Virágesszenciák a gyermekterápiában – Újszülött és kisgyermekkor

A Bach virágesszenciák nagyon jól használhatóak a gyermekkori panaszok nagy részénél. Főleg azért, mert a gyerekkori problémák jelentős részben pszichés okokra vezethetők vissza. Becslések szerint a hasfájások és fejfájások 80 %-a lelki eredetű.

A gyerekek érzelmei, így félelmeik, bizonytalanságuk, könnyebben felismerhetőek, egyszerűbbek, mint a felnőtteké és mivel kisebb bennük a belső ellenállás, és őszintébben fejezik ki érzelmeiket, könnyebben felismerhető az érzelmi egyensúlytalanságuk is.

A gyerekek ráadásul sokkal gyorsabban reagálnak az esszenciák áldásos hatására. 😊

Újszülött és kisgyermekkor

Az édesanyák és gyermekük, különösen az első 2 évben, egy közös energetikai rendszert alkotnak. Ha az édesanya önmagában hangulati, lelki problémákat érez, azok megoldása az első lépés gyermeke testi-lelki egészségének biztosítása érdekében. Az összeállított keveréket is elsősorban az édesanyának kell szednie. A kisgyermek aurájába az anyán keresztül jut a rezgés.

Kritikus helyzetben az elsősegély csepp különösen ajánlott kezdő anyukáknak, hogy pánik nélkül, belső megérzéseikre hallgatva tudjanak a gyermekre figyelni. A baba keverékét forralt, lehűtött vízben kell elkészíteni vagy a ma már boltokban kapható baba vizeket is használhatjuk alapként.

A cseppekkel a baba ajkát, homlokát, csuklóját vagy bokáját kell bekenni, a lágy részeknél. Érdemes egyszerre kevés esszenciával egy konkrét problémára összpontosítani. Akár 3 nap alatt is érezhető a változás.

Újszülötteknek adható virágesszenciák

A világtól való félelemre hatásos a Bohócvirág esszencia, míg, ha gyermekünk éjjel felsír, rosszat álmodik és igazából nem is tudjuk mi lehet a félelem oka, a Rezgőnyár hozhat megoldást.

Ha a kisbabánk nem tud aludni a Fehérvirágú vadgesztenye megnyugtatja, de ha még így sem alszik, használj mellé Elsősegély cseppet is.

Ennek ellentéte lehet, ha a kicsi túl sokat alszik, akkor az Iszalag esszencia teheti éberebbé.

A Dió, a babának és a mamának is segít a szülés és születés okozta nagy változások könnyebbé tételére.

Nehéz szülés esetén Ernyős madártej cseppeket adjunk a babának, ha pedig szülési traumát éltek át a babának és a mamának is nagyon jó az Elsősegély csepp.

Az ideges csecsemőket könnyen megnyugtatja a Nebáncsvirág, de ha a helyzet nem változik rövid időn belül, itt is bátran lehet kombinálni az Elsősegély cseppel.

Ha személyre szabott esszenciákat és egyéni terápiát szeretnél, keress bátran elérhetőségeim valamelyikén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük