Virágesszenciák a gyermekterápiában – Újszülött és kisgyermekkor

A Bach virágesszenciák nagyon jól használhatóak a gyermekkori panaszok nagy részénél. Főleg azért, mert a gyerekkori problémák jelentős részben pszichés okokra vezethetők vissza. Becslések szerint a hasfájások és fejfájások 80 %-a lelki eredetű.

A gyerekek érzelmei, így félelmeik, bizonytalanságuk, könnyebben felismerhetőek, egyszerűbbek, mint a felnőtteké és mivel kisebb bennük a belső ellenállás, és őszintébben fejezik ki érzelmeiket, könnyebben felismerhető az érzelmi egyensúlytalanságuk is.

A gyerekek ráadásul sokkal gyorsabban reagálnak az esszenciák áldásos hatására. ?

Újszülött és kisgyermekkor

Az édesanyák és gyermekük, különösen az első 2 évben, egy közös energetikai rendszert alkotnak. Ha az édesanya önmagában hangulati, lelki problémákat érez, azok megoldása az első lépés gyermeke testi-lelki egészségének biztosítása érdekében. Az összeállított keveréket is elsősorban az édesanyának kell szednie. A kisgyermek aurájába az anyán keresztül jut a rezgés.

Kritikus helyzetben az elsősegély csepp különösen ajánlott kezdő anyukáknak, hogy pánik nélkül, belső megérzéseikre hallgatva tudjanak a gyermekre figyelni. A baba keverékét forralt, lehűtött vízben kell elkészíteni vagy a ma már boltokban kapható baba vizeket is használhatjuk alapként.

A cseppekkel a baba ajkát, homlokát, csuklóját vagy bokáját kell bekenni, a lágy részeknél. Érdemes egyszerre kevés esszenciával egy konkrét problémára összpontosítani. Akár 3 nap alatt is érezhető a változás.

Újszülötteknek adható virágesszenciák

A világtól való félelemre hatásos a Bohócvirág esszencia, míg, ha gyermekünk éjjel felsír, rosszat álmodik és igazából nem is tudjuk mi lehet a félelem oka, a Rezgőnyár hozhat megoldást.

Ha a kisbabánk nem tud aludni a Fehérvirágú vadgesztenye megnyugtatja, de ha még így sem alszik, használj mellé Elsősegély cseppet is.

Ennek ellentéte lehet, ha a kicsi túl sokat alszik, akkor az Iszalag esszencia teheti éberebbé.

A Dió, a babának és a mamának is segít a szülés és születés okozta nagy változások könnyebbé tételére.

Nehéz szülés esetén Ernyős madártej cseppeket adjunk a babának, ha pedig szülési traumát éltek át a babának és a mamának is nagyon jó az Elsősegély csepp.

Az ideges csecsemőket könnyen megnyugtatja a Nebáncsvirág, de ha a helyzet nem változik rövid időn belül, itt is bátran lehet kombinálni az Elsősegély cseppel.

Ha személyre szabott esszenciákat és egyéni terápiát szeretnél, keress bátran elérhetőségeim valamelyikén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük