A virágterápia holisztikus szempontjai

A virágterápia lágy terápia. Ha életünkben a virágterápiához hasonlóan a lágyságot valósítjuk meg életünkben, békében, szeretetben és harmóniában fogunk élni.

De mégis hogyan? Kérdezheted. Mikor körülöttünk minden épp az ellenkezőjét mutatja! Manipulálás, durvaság, kiabálás, veszekedés, az érdekek érvényesítése mindenekelőtt, önzőség, érzelmi zsarolás, hatalmi játszmák.

Azonban ne dőlj be ezeknek a külső tényezőknek! A felelősség mindig a miénk.

Mi döntjük el, hogy részt veszünk ebben a színjátékban, vagy a másik lehetőséget, másik utat választjuk. Kizárólag rajtunk múlik, mit kezdünk magunkkal. Mi döntünk az életünkről és arról, merre haladjunk. Nem kell követned a durvaságot, a bántást, a másik ember figyelmen kívül hagyását. Választhatod a másik oldalt is, a fény oldalát.

Ha a szeretetet útját járod, életedben a szeretet energiája fog megjelenni és a szeretet fog növekedni.

Válaszd a pozitív értékeket! Válaszd az elfogadást, a megértést, a csendet, a nyugalmat, a harmóniát, a békességet, a segítőkészséget, az emberséget, a gyengédséget, a szeretetet.

Pozitív és szeretetteli életet tűzz ki magadnak célként és éld úgy az életedet, hogy ennek a célkitűzésnek megfeleljen.

Döntsd el még ma, hogy minden hozzáállás, ami nem a szeretet pozitív és fénnyel teli energiáját közvetíti, nem való életedbe és többé nem engeded érvényesülni.

A mesterek azt mondják: Amire figyelsz, amire fókuszálsz, az fog növekedni életedben. Próbáld csak ki!

Hamarosan magad is megbizonyosodsz, hogy ez valóban így van! Ha szeretetet adsz, szeretetet kapsz. Ez az egyensúly törvénye.

Lehetséges, hogy nem onnan kapod vissza, ahova adtad vagy ahonnan várnád. De légy nyitott, rugalmas és vedd észre azt is, ha máshonnan kapod vissza.

De ha adsz, add önzetlenül, feltételek nélkül. Ne várj viszonzást, mert a szeretet soha nem lehet üzlet! Az igazi szeretet önzetlen. Nem vár viszonzást, csak ad és ad.

Bízz az egyensúly törvényében, bízz a Teremtő energiában, a szeretet megsokszorozódva tér vissza hozzád! Mosolyogj és az emberek vissza mosolyognak rád! Minél többet mosolyogsz, annál többen fognak vissza mosolyogni rád.

Mindig azt kapjuk, amit adunk magunkból. Ezért figyelj oda, légy tudatos, mit engedsz ki magadból, mert bizony az is fog visszajönni!

Csinálj meg egy egyszerű gyakorlatot! Gondold végig, életedben hogyan is jelenik meg az Egyensúly törvénye!

Ülj le, végy elő egy papírt, és írd össze hogyan viszonyulsz másokhoz és azt is, hogy az emberek hogyan viszonyulnak hozzád. Ne azt írd le, mit hiszel magadról! Légy tárgyilagos és őszinte.

Térképezd fel az emberi kapcsolataidat és vizsgáld meg milyen játszmákban vagy benne. Mit adsz és mit kapsz? Illetve fordítva? Foglalkozz ezzel a kérdéssel, fejtsd meg és tanuld meg az Egyensúly törvényét alkalmazni életedben. Amikor azt érzed, nem azt kapod az élettől, amit elvárnál (szeretnél), csináld meg az aktuális listádat és vizsgáld meg. Ilyen módon válhatsz tudatossá, és megtanulod használni az energiákat kapcsolataid javítására.

Minden egyensúlyra törekszik, ilyen a világ, így működik az Univerzum. Ami energia kimegy, az az energia jön vissza. És ha mindig egy kicsivel többet adsz, Te is mindig egy kicsivel többet kapsz majd.

A szeretetből sosem elég, nem tudsz soha eleget adni, csak mindig éppen annyit amennyit szívedből adsz! Akkor boldog a szíved, amikor örömmel és önzetlenül adsz, hiszen tudod, hogy sosem fogy ki a készleted. Ne várj el semmit, de fogadd el az élet ajándékait.

Eredendően harmóniában születtünk, (gondolj a mosolygós, kacagós csecsemőkre) de ahogy növekszünk, környezetünk, családunk, neveltetésünk hatásai miatt alakul ki bennünk a diszharmónia. Elkezdünk alkalmazkodni, egyre fontosabb lesz megfelelnünk szüleink és tanáraink elvárásának. Megtanuljuk hogyan kell tennünk ahhoz, hogy szeressenek bennünket, és gyakran emiatt nem tudjuk járni a saját utunkat, nem tehetjük azt, amit valójában szeretnénk. Megtanulunk üzletelni az érzelmekkel, a kapcsolatokkal és szépen elfelejtjük valódi céljainkat.

A virágesszenciák csodálatos módon segítenek nekünk abban, hogy visszataláljunk saját utunkra, felidézzük valódi céljainkat, ne akarjunk mindenkinek megfelelni és életünkbe visszatérjen a harmónia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük