Exkluzív ajándék szülőknek

 4 gyors és hatásos stresszűző gyakorlat CSAK Neked

Ha úgy érzed, hogy túl nagy a feszültség, felüti fejét a félelem, ha úgy érzed nem vagy elég jó, ha dühös vagy, szomorú vagy egyszerűen csak eleged van mindenből és egy kis megnyugvásra, ellazulásra vágysz, az alábbi technikákból bármelyiket választhatod a testi-lelki egyensúlyod visszaállítására.

 

1. gyakorlat: A homlokdudorok tartása

Ebben a gyakorlatban a kineziológia lesz a segítségedre a stresszes helyzetekben.

Ezt a gyakorlatot arra az esetre ajánlom, amikor stressz ér vagy lesújtva érzed magad, vagy túl könnyen elérzékenyülsz.

Hogyan csináld?

 

2. gyakorlat: A varázsige

Szintén a kineziológia eszköztárából választottam ezt az egyszerű gyakorlatot, mely dr. John Diamond kineziológustól származik.

Bármikor elvégezhető, gyorsan és rövid idő alatt működik, nagyon hatékony különböző kihívások, nehézségek esetén.

Hogyan csináld?

Egyik kezed ujjhegyeit érintsd össze, és ütögesd meg velük enyhén a mellkasod közepét. Szívd be mélyen a levegőt, majd fújd ki és közben mondd azt lehetőleg hangosan: „Szeretek, remélek, bízom, őszinte és bátor vagyok.”

Ütögesd folyamatosan a mellkasod közepét és legalább 3-szor, de inkább többször ismételgesd a fenti mondatot.

Használd mindennapi mantraként, ismételd gyakran, vagy amikor csak szükséged van rá. Érezni fogod áldásos hatását!

 

3. gyakorlat: Töltekezz fel energiával

Donna Eden csodálatos energia-kineziológiai gyakorlata következik, melyet minden helyzetben alkalmazhatsz, amikor:

 

„Az ég beáradása” gyakorlat – időtartama kb. 2 perc

    1. lépés:

Állj egyenesen, kis terpeszben. Szánj egy percet arra, hogy stabilan összekapcsolódj a Földdel: két tenyeredet tedd a két combodra és tárd szét ujjaidat a combodon, lélegezz mélyeket, érezd a lábadat a talajon és légy tudatában a földdel való kapcsolatodnak. Érezd, hogy energia áramlik ki az ujjaidból, lefelé halad a lábadon és bejut a talajba. Egy szent kapcsolat létrehozására készülsz.

    1. lépés:

Vegyél egy mély lélegzetet, majd nyújtsd fel mindkét karodat a fejed felé, úgy, hogy kissé széttárod őket, mintha az égboltot szeretnéd megölelni. Tartsd így egy lélegzetvétel idejéig, majd tedd össze imára a mellkasod előtt.

    1. lépés:

Egy újabb mély lélegzettel tárd szét és emeld fel a karodat újra, nézz fel az égre. Nyújtsd a kezedet az égbolt felé és az égbolt is hozzád hajol.

Fújd ki a levegőt élvezd annak a tudatát, hogy nem vagy egyedül a világegyetemben és méltó vagy az égből érkező áldásra.

Lehetséges, hogy kezedben bizsergést, zsongást vagy melegséget érzel. Gyógyító energiákat hívtál a kozmoszból.

    1. lépés:

Meríts ebből az energiából és vidd a kezedet újra a mellkasod közepéhez. Itt egy energia örvény található, melyet Az ég beáradásának neveznek: a „menny” beárad a szívedbe gyógyulást hozva, felvillantva valódi természetedet és lehetővé téve, hogy lásd a nagyobb tervben játszott szerepedet.

Ha nem kapsz azonnal útmutatás vagy sugallatot, akkor is tudd, hogy azok a megfelelő pillanatban majd feltárulnak előtted.

    1. lépés

Ha esetleg van a testedben olyan terület, melynek gyógyulásra van szüksége helyezd fölé feltöltődött kezedet és engedd beáramlani oda az energiákat. 

  

4. gyakorlat: Tarts hála-pillanatot

Ha hálásak vagyunk azért, amink van, emelkedik a rezgésszintünk.

A magasabb szintű energiánk magasabb szintű tapasztalásokat vonz be és ezáltal létrehozza a szeretet dominóhatását.

A hálaadás gyakorlása rendkívül pozitív hatással lesz az energiádra.

A hála-pillanat gyakorlatokkal:

Gabrielle Bernstein spirituális tanító, két fantasztikus napindító elmélkedését szeretném Veletek megosztani, melyet minden reggel alkalmazhattok.

Javaslom, hogy egyszerre ne használjátok mindkét szöveget, viszont felváltva, egyik reggel az egyiket, másik reggel a másikat, nyugodtan lehet. Vagy alkalomszerűen, amikor szükségét érzitek.

 

Az első reggeli elmélkedés:

Olvasd el az alábbi szöveget, majd ülj egy percig csendben és engedd, hogy elárasszon a hála érzése.

Tudnod kell, hogyha csak egy pillanatig is a hálára összpontosítasz, az újra működésbe hozza a szeretetteljes energiameződet.

Erre az energiára van szükséged ahhoz, hogy a gondolataid átalakuljanak, és a feszültség, félelmek, aggódás és egyéb nehéz érzések helyét átvegye a szeretet és a hála. Légy nyitott és érezd a hála által közvetített nagyszerűséget.

Az elmélkedés szövege:

„Hálával indítom a napomat. Hálás vagyok az újabb napért. Hálás vagyok a levegőért, melyet belélegzem. Hálás vagyok a fákért, a fűért és az égért. Nyitott leszek arra, hogy ma a hálára összpontosítsak. Elengedek minden kicsinyességet, minden korlátozó meggyőződést. A hálát választom helyettük.”

A mai napra szóló megerősítésed:

Mai hozzáállásomat egyedül a hála határozza meg.

Tipp:

Vidd magaddal ezt az üzenetet egész nap. Állíts be a telefonodon vagy számítógépeden óránkénti emlékeztetőket, hogy eszedbe juttassa ezt az üzenetet.

Amikor megszólal az emlékeztető olvasd el a megerősítést és összpontosíts pár pillanatig a hálára.

Ezek lesznek a Te hála-pillanataid, amelyek segítenek abban, hogy folyamatosan a jó dolgokra koncentrálj. A hálára összpontosítva könnyedén visszatalálsz a szeretethez vezető útra. Amikor előveszed a megerősítéseket finoman emlékeztesd magad arra, hogy elengeded a nehézségeket és a félelmeket, és helyettük a hálára és a szeretetre összpontosítasz.

 

A második reggeli elmélkedés:

Olvasd el az alábbi szöveget, majd ülj egy percig csendben és engedd, hogy elárasszon a hála érzése.

Az elmélkedés szövege:

„Ma hálás vagyok azért, aki vagyok. Hálás vagyok a belélegzett levegőért, az ételért, melyet eszem, és a helyért, ahová éjszaka lehajthatom a fejemet. Hálás vagyok a leckékért, melyeket megtanultam, és a folyamatért, melyben éppen benne vagyok. Hálás vagyok azért, hogy hajlandó vagyok változtatni a gondolkodásomon és a szeretetet választom a félelem helyett. A magammal szemben érzett hála örömmel tölt el, és szabadjára ereszti a csodavárásomat.”

 

A mai napra szóló megerősítésed:

Hálás vagyok ezért a pillanatért.

Tipp:

Ezt a megerősítést egész nap használhatod. Egyszerűen csak mondd el minden hétköznapi pillanatban, amikor eléred a buszt, a vonatot vagy élvezettel megiszol egy csésze teát, amikor rád mosolyog a gyermeked, vagy megölel egy szeretted.

Még ha úgy is érzed, hogy a dolgok most nem túl jól mennek, ismételd el, hogy hálás vagy ezért a pillanatért.

A hálás hozzáállás a csodaváró ember számára olyan, mint a víz.

Minél többet iszol ebből a vízből, annál tisztábbnak érzed magad. Leld örömödet ebben a frissítő megerősítésben.

 

 

Csodálatos nyarat és feltöltődést kívánok Nektek!

Szeretettel:

Anita