Stresszoldás virágesszenciákkal 2. rész – Szorongás, félelmek, éjszakai rémálmok

 

A szorongásról, úgy általában

A gyermekek fejlődését számos szorongásos jelenség kíséri, amelyek egészséges velejárói a világ megismerésének.

Óvodáskorban, ahogy kinyílik a gyermek számára a világ, kialakulhatnak bizonyos fóbiák, vagyis látszólag ok nélküli félelmek, mint a bogaraktól, kis szűrös állatokról való félelem vagy a sötét szoba, ijesztő gondolata.

Az iskolába lépéskor pedig tetőzik a gyermekek teljesítményszorongása, a stressz általi feszültség, idegesség, akár pszichoszomatikus tüneteket is hozva. A túlzott félelem és akár ok nélküli szorongás súlyos betegséggé, pl. étkezési zavarrá, gyomorbántalmakká fajulhat.

Egy másik gyakori iskolai probléma a szeparációs szorongásos zavar, mely a szülőtől való elszakadás miatti túlzott félelem. A gyermek nem mer iskolába menni, fél este elaludni, mivel ez is egyfajta elkülönülést jelenthet a szülőktől. Minden ismeretlen környezet és új élethelyzet elviselhetetlennek tűnik a gyerek számára, s csak a családon belül vagy az ismert helyeken képes feloldódni.

 

A szuperérzékeny emberek – így természetesen a gyerekek – idegrendszere nagyon kifinomult, így különösen jól érzékeli egy adott helyzet legapróbb részleteit is.

Lehet, hogy kicsit hajlamosabbak a félénkségre vagy a szorongásra, ha kicsit nehezebbek voltak a körülményeik, de az elsődleges alaptulajdonságuk mégis az érzékenység, nem pedig a szorongás.

Azt elsősorban a neveltetés fogja eldönteni, hogy az érzékenység előnyt jelent-e életük során vagy szorongásaik forrásává válik.

 

Ha mégis előfordul ez a szorongásos lelkiállapot gyermekednél vagy egy kicsit nehezebb időszakot éltek meg, vagy éppen túlvagytok rajta, csodákat tehet a kiegyensúlyozott lelkiállapot elérésében a Rezgőnyár esszencia.

Ha bizonytalan eredetű félelmek okoznak szorongást, stresszt, az előző cikkben már említett Bohócvirág esszenciát is bátran használhatod.

És a Nebáncsvirág cseppje siet a segítségetekre, ha könnyen idegessé, feszültté váltok.

 

A gyerekek alvásproblémái

A nappali feszültség, a sok tévézés, az erőszak, igyekezetünk ellenére is bekúszik gyermekünk életébe, és okozhat éjszakai alvásproblémát, akár rémálmokat is. Az alvásprobléma számos változatban jelentkezhet. Gyermekünk nem alszik el egyedül, vagy elalszik, de éjfél körül már az ágyunkban van. Az éjszakai felsírás, nyugtalan és felszínes alvás is gyakori probléma.

A legjellemzőbb probléma, amikor a gyerekek nem akarnak egyedül maradni, nem akarnak sötétben aludni, mert félnek, de nem tudják mitől. Szorongást érezhetnek valami ismeretlen dologtól.

Az is lehet, hogy nevesítik a félelmet, ezért fontos tudnunk, hogy számára az ágy alatt levő félelmetes krokodil teljesen valóságos. Ne próbáljuk neki megmagyarázni, hogy nincs is ott, mert neki bizony ott van és félelme nagyon is valóságos félelem. Ugyanez a helyzet a szellemektől, a rossz manóktól és a sötétségtől való félelemmel is.

Ezekben az esetekben a megoldás az, hogy ne hagyjuk őt magára és ne hangoztassuk, hogy nézze meg, nincs ott semmi.

 

Használjuk ezekre a problémákra virágesszenciát

Az esszenciák segítségével nagyon hamar megoldódnak az éjszakai rémálmok, a meghatározhatatlan, sejtelmes félelmek és gyerkőcünk hamarosan úgy fog aludni, mint egy kisangyal.

Az éjszakai rémálmok fő ellenszere szintén a Rezgőnyár esszencia – a sejtelem virága.

Az enyhülést hozó cseppek már újszülött korban is alkalmazhatóak – természetesen a kicsiknek a megfelelő módon, – a cseppekkel a baba ajkát, homlokát, csuklóját vagy bokáját kell bekenni, a lágy részeknél. Akár 3 nap alatt is érezhető a változás.

Az alvási problémákkal kapcsolatos további gyermekbarát megoldásokról ITT olvashatsz még a blogon.

A nyugodt alvás másik csodaszere az Olajfa esszencia, ami abban segít, hogy a gyermek alvása mélyebb és pihentetőbb legyen, illetve amikor ébren van akkor se legyen fáradt.

Az Olajfa segít elaludni, ha gyerkőc fáradt testileg vagy mentálisan. Ha azonban ébren van, akkor figyelme intenzívebb, frissebb és jobban érzi magát a mélyebb és nyugodtabb alvás után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük