Stresszoldás virágesszenciákkal 3. rész – Hogyan könnyítheted meg a változásokat?

A családban zajló események, változások, a megszokottól való eltérés, például iskola kezdése vagy befejezése, iskola váltás, óvoda váltás, óvónő, dadus váltás, vagy egy fontos személy elvesztése, költözés, testvér születése stb., mind – mind olyan új események, melyek hatására könnyen felborulhat érzékeny gyermeked lelkében az egyensúly.

A szuperérzékeny gyerekeket fokozottan megviselhetik ezek a változások, hiszen ők egyébként is erőteljesebben érzékelik a körülöttük zajló változásokat.

Ilyen esetekben komoly segítséget nyújthat a Diófa esszenciája, mivel segíti a zökkenőmentes átmenetet a változások során, probléma – és stresszmentesebbé, gördülékenyebbé teszi az átmenetet.

Hozzájárul a korábban megszokott dolgok, berögződések elengedéséhez, védelmet nyújt az intenzív külső hatásokkal szemben és mindeközben támogatja a lélek belső stabilitásának megőrzését vagy helyreállítását.

 

A Diófa esszencia nem csak a változásokon segít át, hanem megvéd a külső behatásoktól is. Használata a pszichológiai fejlődés folyamatában is ajánlott. Különösen tinédzser korban lehet szüksége a gyermeked személyiségének védelemre a külső hatásokkal szemben, mivel ebben a korban gyermeked énképe még nem szilárdult meg eléggé.

A gyermekek gyakran szenvednek a káros külső hatásoktól, számukra a védelmet a helyes szülői magatartás adhatja meg.

Sajnos sokszor a szülők negatív értékítélete, túl magas elvárásai, befolyásolási kényszere az, ami alááshatja a gyermek lelki stabilitását, önmagába vetett hitét.

Nehéz helyzetet eredményezhet ez a szülői magatartás a szuperérzékeny gyermekeknél, mivel számukra egyébként is nehezebb az önelfogadás, önmaguk „másságának” felismerése és ennek elfogadása miatt.

A tinédzserek általában sokkal könnyebben befolyásolhatók, hiszen saját személyiségük még kialakulóban van. Ezért nagyon erősen hatnak rájuk a divat különböző formái, az öltözködés, a filmek, reklámok és a szórakozáshoz kapcsolódó mindenféle „mentális manipulációk”.

Mivel még nincs teljesen kifejlődve belső stabilitásuk, sem megfelelő döntéskészségük, és belső határozatlanságuk mellett nagyfokú érzékenység is jellemzi őket, ami miatt még bizonytalanabbak és befolyásolhatóbbak lehetnek.

Ilyen esetben a fiatal személyiségnek nagy segítséget nyújt a Diófa esszenciája abban, hogy megtalálja az önelfogadás és a külső hatások közti belső egyensúlyt és képessé váljon az egyensúly megtartására testi, lelki és szellemi szinten egyaránt.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük