Stresszoldás virágesszenciákkal 1. rész – A félénkség és túlzott érzékenység virágai

A gyerekek nagyon gyorsan és jól reagálnak a virágesszenciák áldásos hatásaira, így esetükben mindenféle lelki probléma vagy egyensúlyvesztés esetén különösen jól használhatók a virágcseppek.

Ennek több oka is van:

  1. a gyerekkori panaszok, problémák nagy része, részben vagy teljes egészében lelki okokra vezethető vissza,
  2. a gyerekek érzelmei egyszerűbbek és könnyebben felismerhetőek, mint a felnőtteké,
  3. a gyerekekben sokkal kisebb a belső ellenállás, őszintébben fejezik ki az érzelmeiket, így könnyebben felismerhető az érzelmi egyensúlytalanságuk,
  4. a gyerekek gyorsabban reagálnak a kezelésre,
  5. mivel nem szükséges a személyes közreműködésük – ami a szuperérzékeny gyerekeknél sokszor problémát okoz – remek módszer lehet számukra, mivel nem jár semmilyen stresszel,
  6. mély lelki szinten oldja fel a problémákat,
  7. akkor is segít, ha nem tudjuk a kiváltó okokat.

Most pedig megmutatom neked, melyek azok a virágesszenciák, melyek a szuperérzékeny gyerekeknél leggyakrabban előforduló érzelmi állapotok és problémák megoldására a leghatékonyabbak.

 

A félénkség, félősség, ijedősség, szégyenlősség virágcseppje

Előfordult már, hogy a gyermeked nagyon félénk, félős, társaságban túlzottan érzékeny, elpirul, akadozva beszél vagy meg sem tud szólalni; netán tördeli a kezét vagy csavargatja a haját, izzad a tenyere…..

Ha ismerősek a tünetek gyermeked segítségére lehet a Bohócvirág esszencia – a bátorság virága.

Bizony előfordulhat, hogy ez a félénkség, szégyenlősség aláássa gyermeked bimbózó önértékelését, kisebbrendűségi érzése támad és bátortalansága is fokozódhat.

Szuperérzékeny gyerekek számára sokszor nehézséget okoz az, hogy a környezetéből érkező hatásokra – zajokra, hangokra, fényekre, illatokra, ételekre – túlzottan érzékenyen reagál, a tömegben rosszul érzi magát, nem szeret tumultusban lenni. Elkezdhetnek félni is ezektől a kellemetlen helyzetektől.

Ha csak lehet megpróbálják elkerülni az ilyen helyzeteket, sokszor mindenféle kifogás gyártásával, de ha kellőképpen odafigyelünk rájuk, észrevehetjük a kifogások mögött megbújó problémát és máris orvosolhatjuk a Bohócvirág esszencia segítségével.

A Bohócvirág hatása: lelki szinten segít a félelmek legyőzésében, a biztonságérzet, magabiztosság fejlesztésében.

 

A „túlérzékenységet”, a környezeti ingerekre adott túlzott reakciót enyhítő csepp

A szuperérzékeny gyerekeknél bizony, gyakran előfordul, hogy a túl sok, vagy túl erős környezeti ingerek hatására túlingerelt állapotba kerülnek.

Minden gyereknél más okozhatja ezt az állapotot, de némi gyakorlással és odafigyeléssel gyorsan elsajátíthatod azokat az egyszerű technikákat, amikkel könnyedén megelőzhető a gyermeked túlingerlődése.

Ha többet szeretnél tudni a túlingerlődésről, ebben a blogbejegyzésben részletesen olvashatsz róla.

A gyakori túlingerlődés bizony kimerültséghez is vezethet a gyermekednél. Ilyen esetben nagy segítséget jelenthet az esszenciák közül a Magyal virágesszencia – A szívet megnyitó virág.

Nagyon hatékonyan segít, ha a kimerültség a környezeti ingerekre adott túl erős reakciók miatt következik be.

A Magyal hatása: csökkenti a túlzott érzékenységet, segít visszaállítani a belső harmóniát és megnyugtatja az izgatott lelket.

 

Így működnek és segítenek a csodás virágeszenciák, a szuperérzékenyek mindennapi problémáinak megoldásában, enyhítésében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük