Az egyedülálló virágterápia

Mind a testi, mind a lelki egészség megőrzéséhez ill. visszanyeréséhez kiegyensúlyozott, harmonikus lelki állapot szükséges. Ezért a virágterápia a beteg gondolkodásmódjának és érzelemvilágának a harmonizálását helyezi a középpontba, amely végül a testi egészség helyreállásához vezethet.

A terápia jellege, finom rezgésterápia. Nem a cseppekben lévő növényi összetevők hatnak (mivel gyakorlatilag nincs bennük kimutatható növényi hatóanyag), hanem azok rezgései. Pontosabban rezgés információk.

Hatásmechanizmusa még nem ismert, de klinikai megfigyelések igazolják hatásosságát. Egyre több egészségügyben dolgozó szakember vált az utóbbi években nyitottá a virágterápiára és kezdte el használni munkája során a virágeszenciákat. Ma már egyre többen ajánlják pácienseinek ezt a természetes és lágy módszert a természet patikájából.

A virágterápia egyfajta interaktív gyógymód, mivel egy tanácsadóval történő beszélgetés során, a lelki-érzelmi állapot feltárásával, az egyes virágesszenciákhoz tartozó leírások páciensre vonatkozó azonosításával történik.

Krónikus problémák esetén a kezelés bizony hosszabb időt is igénybe vehet. Általánosságban elmondható, hogy a terápia 3-10 hét időtartam között van, azonban krónikus, illetve régóta fennálló problémáknál előfordul a több hónapos vagy akár 1-2 éves terápiás munka is.

Azt szoktuk mondani, hogy ahány éve fennáll a probléma, annyi hónapra van szükség a teljes gyógyuláshoz. De legtöbbször szükséges még a szemléletváltás, hozzáállásbeli változások és életmód váltás is a tartós felépüléshez.

A fő cél mindig az ember öngyógyító mechanizmusainak beindítása és emellett az egyén saját maga iránti felelősségének felébresztése.

Miben rejlik a virágterápia egyszerűsége és egyedülállósága?

 1. Spirituális dimenziót ér el

Azt gondolom, hogy egészében véve a virágterápia, jóval túlmutat egy egyszerűen használható gyógymódon, terápián. Inkább nevezném életmódnak, egy olyan harmóniára törekvő és békés életmódnak, amellyel közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, a boldogsághoz, az örömhöz és mindenhez, amihez csak szeretnénk.

Bizonyára nem ismeretlen számodra, hogy minden az agyban dől el. Ha gondolataidban képes vagy változtatni, a gondolataidat képes vagy pozitív irányba terelni, valóban teremtővé válsz.

Ennél fogva a változások a gondolataink változásában kezdődnek és csak ezt követően hatnak lelkünk állapotára. A pozitív gondolatok fenntartásában sokat segít az egyes esszenciákhoz tartozó pozitív megerősítések szövege, melyet a terápia ideje alatt folyamatosan használnod kell.

2. A terápia célja: az öngyógyítás

A virágterápia filozófiája szerint, a betegségeinket mi magunk hozzuk létre, így a gyógyulás is a mi kezünkben van. A virágterápia az önmaguk iránti felelősségvállalásra szólít fel.

Minden ember magában hordozza a saját gyógyírjait. A legfontosabb felismerések egyike, amikor ráébredsz arra, hogy az életedért és az egészségedért csak Te magad vagy felelős. Itt az idő valóban tenni érte és abba hagyni a külvilágra vagy másokra való mutogatást.

Gondold csak végig! Vajon napjában hányszor próbálod másra hárítani a felelősséget? Észre veszed egyáltalán?

3. A diagnózis új formáját mutatja meg

A virágterápia a maga nemében egyedülálló, hiszen a diagnózist nem a testi tünetek alapján állítjuk fel, hanem kizárólag az érzelmekre figyelünk. Tehát egy betegség esetén, nem a betegségre koncentrálunk, hanem arra, hogy milyen érzelmeket hoz létre a páciensben, hogy viseli, milyen hangulatban van, milyen a lelki állapota.

Kizárólag az emberi természet „diszharmonikus” vagy negatív lelki magatartásformáira fókuszálunk. Tehát semmi más nem számít, csak az, hogy hogy érzed magad, milyen érzelmeid vannak. Erre választunk virágot és mindig a jelen érzelmi állapotra figyelünk.

Most, hogy érzed magadat? Most milyen a hangulatod?

Ha beteg vagy, hogy érzed betegséged miatt magad?

4. Kritériumok a virágválasztáshoz

Az alap virágterápiában vadon termő növények, bokrok és fák virágaival dolgozunk.

A gyógyító virágeszenciák csak és kizárólag magas rezgésű növények. Ezek a virágok képesek megemelni az ember rezgésszintjét arra a harmonikus szintre, melyben elmúlik a diszharmonikus lelkiállapot és visszatér a béke és nyugalom a lélekbe.

A harmonikus működéssel beindulnak az öngyógyító mechanizmusok is az emberben, azaz a szervezet meggyógyítja önmagát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük