Virágesszenciák a serdülőkori problémákra

A serdülők esetében a legfontosabb, hogy támogatni tudjuk fejlődő személyiségüket, segíteni őket a serdülőkorral járó identitásválsággal megbirkózni.

A magukba zárkózás, a kitaszítottság érzése, az állandó elégedetlenség, apátia, éretlenség csak, hogy néhány nehézséget említsek. A konfliktusok, a feszültségek, az önmagukkal való állandó elégedetlenség, a megfelelési vágy napi szintű problémák és komoly lelki válságot okozhatnak. Nem egyszerű serdülőnek lenni!

Nézzünk néhány virágot, melyet ebben a korban leggyakrabban jelentkező problémák esetén ajánlatos alkalmazni.

A tanulásban nagy segítséget jelenthet a Vadgesztenyerügy esszenciája, míg a Sárga bohócvirág bátorságot ad és önbizalommal tölt el. 

A Vadalma megkönnyíti önmaguk elfogadását, a tisztátalanság érzésének leküzdését. Békaliliom esszenciát adjunk, ha gyermekünk hajlik a bezárkózásra, elszigeteltségre vagy gyakran eluralkodik rajta a magányosság érzése.

Csodásan oldja a hormonális változásokkal járó feszültséget a Cseresznyeszilva. A Dió cseppjei pedig könnyűvé teszi számukra az életben tapasztalt folyamatos változásokat (pl. testi változások, környezet változási, költözés, új iskola stb….)

A túlzott ingerlékenység, türelmetlenség esetére gyorsan hat a Nebáncsvirág esszencia. A Vadrózsa pedig visszaadja gyermekünknek az életkedvet és a motivációt.

Ha gyermeked folyamatosan olyan dolgokat tesz, amellyel fel akarja hívni magára a figyelmet a Hangafű cseppjei enyhítik benne ezt az állandó figyelemfelkeltésre törekvést.

Ebben az életkorban is nagyon fontos a belső, lelki egyensúly megőrzése, melyet a Szikárka segít könnyebben megtartani vagy helyreállítani.

A Forrásvíz segíthet, ha a fiatal túlzott megfelelési kényszerrel küzd, ami manapság igen gyakran előfordul teljesítményorientált világunkban.

Mindenféle rögeszme ellen, amitől nem tud önerőből szabadulni gyermeked, vagy a mentális tisztaság megőrzésére a Fehérvirágú vadgesztenye esszencia a megoldás.

A Vasfű cseppjei a mértékletesség megőrzésében és abban is sokat segít, hogy magán kívül másokat is könnyebben figyelembe vegyen a fiatal.

Még egy nagyon hatásos esszencia az önbizalom erősítésére és önmagunk elfogadására, melyek nagyon fontos tényezők a fiatalok és mindannyiunk életében: a Vörösfenyő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük