A gyermekkori félelmek kezelése természetes módon-virágesszenciákkal

Amikor gyermekeink első felfedező útjukra indulnak, még gyakran vissza-vissza néznek ránk, hogy ott vagyunk-e, vigyázunk-e rájuk a háttérből. A félelem, az ősfélelem, a biztonságérzet keresése természetes, velünk született tulajdonság. A gyermekek első életéveiket anyukájuk biztonságot jelentő aurájában töltik, hozzászokva, hogy minden pillanatban óvják, védelmezik őket. Ahogy nőnek, lassacskán begyűjtik a világról a tapasztalataikat és egyre bátrabbak, merészebbek lesznek.

Azonban előfordulhat, hogy tanácstalanná válunk abban, hogyan is segíthetnénk csemeténknek, hogy megszerezze az élethez megfelelő bátorságot, bizalmat. Sokszor az is problémát okoz, hogy szülőként, mi magunk tápláljuk gyermekünkben ezeket a félelmeket, azzal, hogy minden lépésüket féltve követjük és igyekszünk még a széltől is megóvni őket vagy közbelépni amikor szükséges.

Mit tehetünk értük?

Ellentmondás jön létre abból is, hogy bár túlféltjük őket, ezzel szemben mégis elvárjuk gyermekünktől, hogy legyen bátor, könnyen alkalmazkodjon, szófogadó legyen, ne ellenkezzen velünk, hajtsa végre kéréseinket, ha kérdezik bátran válaszoljon.

Sokszor találkozunk remegő térdű, hátunk mögé bújó, izzadó tenyerű, esetleg dadogó kisgyermekkel. A napi feszültség felszínre törhet rémálmokban, éjszakai bepisilésben, a félelmeket megtapasztalhatjuk, az iskolába készülődéskor a hasfájásban is. A pókfóbia, víziszony, a kutyáktól való félelem szinten gyakorta előforduló problémák.

Gyakori kérdés, hogy mi, szülőként mit tehetünk gyermekünkért, mivel tudjuk segíteni őt félelmei leküzdésében.

Félős gyermekeknek

A félős gyermekeknek, akik meghatározható félelmekkel vagy fóbiákkal küzdenek, a Sárga Bohócvirág esszencia hozhat megoldást.

A Bohócvirág kialakítja a gyermeknél azt az egészséges bátorságot, amelyre úgy vágyunk. Tudni fogja meddig mehet el, ismerni fogja a korlátokat és be is tartja azokat. Elmúlik a szégyenlőssége, egyre bátrabb lehet bizonyos helyzetekben, és láthatóan felszabadultabban viselkedik majd, talán meg szereplési kedve is megjön.

A kifejezetten szuperérzékeny gyerekeknél azért ez nem mindig megy ilyen gyorsan és könnyen, de nagyon sokban hozzájárul a szégyenlősség feloldásához, más hathatós módszerekkel kiegészítve.

Éjszakai rémálmok esetére

A nappali feszültség, a sok tévézés, az erőszak, igyekezetünk ellenére is bekúszik gyermekünk életébe, és okozhat éjszakai alvásproblémát, akár rémálmokat is. Az alvásprobléma számos változatban jelentkezhet. Gyermekünk nem alszik el egyedül, vagy elalszik, de éjfél körül már az ágyunkban van. Az éjszakai felsírás, nyugtalan és felszínes alvás is gyakori probléma. Ezek a fellépő tünetek már a szülők számára is megoldandó feladatot jelentenek, hiszen az éjszakai nyugalmukról van szó.

Fontos tudnunk, azt is, hogy gyermekünk számára az a félelmetes ágy alatt levő krokodil teljesen valóságos. Ne próbáljuk neki megmagyarázni, hogy nincs is ott, mert neki bizony ott van és félelme nagyon is valóságos félelem. Ugyanez a helyzet a szellemektől, a rossz manóktól és a sötétségtől való félelemmel is. Ezekben az esetekben is, megoldást nem az jelenti, hogy magára hagyjuk szenvedéseivel, miközben azt hangoztatjuk, nézze meg nincs ott semmi.

Ha ezekre a problémákra a Bohócvirág mellé Rezgőnyár virágesszenciát használunk, nagyon hamar megoldódnak az éjszakai rémálmok, a meghatározhatatlan, sejtelmes félelmek és gyerkőcünk hamarosan úgy fog aludni, mint egy kisangyal ? .

További félelemek esetén

A félelmekből kialakult önbizalom hiányra Vörösfenyőt, az iskolai és óvodai történések miatt kialakult feszültségekre Cseresznyeszilvát, a legerősebb szinte pánikszerű félelemre Molyhos napvirágot, túlzott óvatosságra és aggodalomra Vörösvirágú vadgesztenye esszenciát használhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük