A csakrák aktivitása és az energiarablás

Egy korábbi bejegyzésben – melyet itt olvashatsz el – már beszéltünk a csakrákról, mint energiarendszerünk fontos központjairól. Most pedig megnézzük, mi az amit még érdemes tudnod róluk. 

A hét fő csakránk:

  1. gyökércsakra
  2. szakrális csakra
  3. napfonat csakra
  4. szívcsakra
  5. torokcsakra
  6. homlokcsakra
  7. korona csakra

Mindegyik csakrához tartozik egy szín és egy belső elválasztású mirigy, mely összekapcsolja energiarendszerünket a fizikai testünkkel.


A gyökércsakra: az első csakra a gerincoszlop alsó végénél található, a hozzá tartozó szín: a vörös.

A szakrális csakra: a második csakra a köldökünk alatt található és a narancssárga színt társítjuk hozzá.

A napfonat csakra: a harmadik csakra a köldök felett helyezkedik el és a napsárga szín tartozik hozzá.

A szívcsakra: a negyedik csakra a mellkasunk közepén helyezkedik el. Ez a lélek székhelye és minden inspiráció forrása, a színe a zöld.

A torokcsakra: az ötödik központ a nyak elülső részén a toroktájékon helyezkedik el, a hozzá tartozó szín: a kék.

A homlok vagy harmadik szem csakra: a homlok közepén helyezkedik el és az indigókék színt rendeljük hozzá.

A koronacsakra: a fejtetőn helyezkedik el, illetve néhány centivel a fejtető felett, színe a lila.

A csakrákhoz tartozó színeket a forgásuk által keltett rezgés frekvenciája hozza létre. Az energiameződ, azaz aurád, a csakrák egymással kombinált energiáiból áll össze. Ha az egyik csakrád erősebben működik, mint a többi, akkor annak a színe fog dominálni az aurádban is.

Minden csakra kapcsolatban áll a többivel és energiát cserélnek egymás között. Minden egyes központnak van egy bizonyos rezgése és sugárzása is.

A csakrák aktivitása és az energiarablás

Nem minden embernél egyformán aktívak azonban ezek az energiaközpontok. Sokszor csak az első három központ aktív, a felső négy a legtöbb embernél csak akkor aktiválódik, ha meditálnak vagy szellemi útnak szentelik magukat.

Így a legtöbb ember tudatos szinten az alapvető szükségletei kielégítésével foglalkozik pl.: éhség, szomjúság, és a túlélési mechanizmusokkal, mert ezeket mind az első három csakra szabályozza.  

Sajnos sokaknál a szívcsakra sem túl aktív, ami abban nyilvánul meg, hogy érzelmi életükben és gondolkodásukban az erőszak, az agresszió, a harc és az irigység uralkodik. Életüket rengeteg félelem és kétely árnyékolja be.

Nekik sok-sok életenergiára van szükségük olyan emberektől, akik nem állandóan a túléléssel foglalkoznak.

Képzeljük csak el azt a helyzetet, hogy szombat délelőtt van, jó a kedvünk, az energiánk szabadon áramlik, egészen szabadnak érezzük magunkat a pénzügyi és más gondjainktól és elindulunk bevásárolni.

Pusztán csak azzal, hogy olyan emberek mellett állunk, sorakozunk a boltokban, akik pénzügyi és megélhetési gondokkal küzdenek, érezzük, hogy leszívják az energiánkat. Ezt nevezzük energiarablásnak. Mindez azért történik, mert a mi energiánk tisztább és erősebb.

Feltehetően te és gyermeked is magasabb energiaszinten rezegtek, így, ha negatív környezetben vagy alacsonyabb rezgésszinttel rendelkező tömegben (vásárlás, tömegrendezvény) töltöttetek időt, ezalatt az alacsonyabb rezgések elnyelik a magasabbakat, így te és gyermeked is tudattalanul leadjátok az energiátok nagy részét.

Ezért fordulhat elő, hogy egy-egy nagyobb bevásárlás, vagy egy nagyáruházban eltöltött hosszabb idő után furcsán kimerültnek és fáradtnak érezzük magunkat, pedig erre egyébként nem lenne okunk.

Ha veled is gyakran előfordul az ilyesmi és gyermekednél is észrevettél hasonló jeleket, nagy hangsúlyt kell fektetnetek a mindennapi energiaápolásra és tisztításra.

Jó hír viszont, hogy csodálatos energiagyakorlatok segítségével könnyedén feltölthetitek energiarendszereteket új, tiszta energiával.

Hogy megérezzétek, hogy mi is az az energia amiről beszélünk, próbáljátok ki először gyerkőcöddel együtt az alábbi egyszerű, játékos kis gyakorlatot az energiamező érzékeléshez.

TIPP:
Az energiamező érzékelése a kezünk között

Üljünk le kényelmesen. Mélyen lélegezzünk be háromszor a hasunkba, majd fújjuk ki a levegőt, lazítsunk. Mindkét tenyerünket tartsuk egymással szemben magunk előtt, kényelmes magasságban, és lassan közelítsük őket egymáshoz, mintha egy kisebb labdát próbálnánk megfogni. Így formáljunk a kezünkkel energiagolyót. Képzeljük el, hogy kezünkkel tartjuk ezt az energiagolyót. Majd lassan kezdjük el a kezeinket kicsit elforgatni egymáshoz képest, mintha a gömbölyű labdát mozgatnánk. És közben érezni fogjuk, mintha tényleg lenne egy kis labda a kezeink között. Figyeljünk rá, érezzük meg a kezünk között lévő energiát. Majd lassan-lassan kezdjük el közelíteni egymáshoz, majd távolítani egymástól a kezeinket, és érezhetjük, ahogyan nyúlik és összenyomódik az energia a tenyerek között, mintha egy nagy rágógumit nyújtanánk, ami szinte visszahúz. 🙂 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük