Energetikai tisztítás és csakrák

Ahogyan azt az energetikáról szóló, korábbi cikkemben már említettem, energiamezőnk sok mindennel beszennyeződhet a nap folyamán, így ennek tisztítása, az energetikai tisztítás létszükségletű lenne számunkra.

Minden ember naponta sugároz ki magából energiát és embertársaitól környezetéből energiát vesz fel. Mindenki termel naponta bizonyos mennyiségű pszichés szennyeződést is. Sokan nem ismerik ki magukat az energiákkal kapcsolatban, így energetikai szeméttel, terhekkel küzdik végig magukat az életükön.

Az energetikai tisztítás, ahogyan a fogmosás és a zuhanyzás, hozzá kellene tartozzon a mindennapi ápoláshoz. Ezért nevezzük auraápolásnak is.

 

Ezt sajnos legtöbben nem tanultuk meg a szüleinktől, de előttünk még ott a lehetőség, hogy a tudás birtokában akár még ma elkezdhetjük megtanítani a saját gyermekünket, gyermekeinket.

Az aura olyan, mint egy energetikai szűrő, ezért nagyon jó, ha minden nap meg tudjuk tisztítani a nem kívánatos energiáktól.

Minden negatív gondolat vagy érzés, amivel napközben találkozunk – legyen szó akár a sajátunkról, akár másokéról – porként, szennyeződésként ragadnak az auránkra.

Ezek a lerakódások akadályozzák, leblokkolják az energia szabad áramlását bizonyos helyeken és az aura legyengül. Hosszabb távon testi, lelki tüneteket is okozhat ez a leterheltség.

Ebben jelent nagy segítséget a rendszeres energetikai tisztítás, az auraápolás. Különösen fontos ez a gyermekeink számára, hiszen az ő energiarendszerük még nagyon nyitott és sokkal több nemkívánatos dolgot vesznek fel a környezetükből.

Meg kell hát tanulnunk dolgozni a saját energiáinkkal. Gyermekeinket mi magunk taníthatjuk meg az energiájuk kezelésének különböző egyszerű technikáira, míg a saját magunk által végzett energiamunkával pedig intenzíven támogathatjuk gyermekeinket.

Néhány egyszerű mindennapi tipp az energetikai tisztításhoz:

TIPP 1:

Reggelente a zuhany alatt képzeljük el, hogy a ránk zúduló víz olyan, mint a fehér fény, ami minden negatív energiától megtisztítja a minket körülvevő auránkat.  

TIPP 2:

Ha úgy érezzük, hogy túl sok feszültség gyűlt össze bennünk, képzeljük el, hogy a talpunkon megnyitunk két kis kaput és ezeken keresztül a földbe áramlik belőlünk a feszültség, a rossz érzések. Ha úgy érezzük, hogy minden rossz kifolyt már a talpunkon, vegyünk néhány mély levegőt és gondolatban zárjuk vissza a kapukat.  

TIPP 3:

Elképzelheted azt is, hogy egy kristálytiszta vízű tóban merítkezel meg és mikor kiemelkedsz a vízből a vízcseppekkel együtt a problémák is leperegnek rólad.

Energiarendszerünk központjai: a csakrák

Energiarendszerünk további nagyon fontos részei, a csakrák. A csakrákat másképp energiaközpontoknak vagy energiamintázatoknak hívjuk. A csakra szó jelentése: a fény kereke.

A csakrák különböző sebességgel vibrálnak eltérő frekvenciákon és feladatuk felvenni, feldolgozni vagy kisugározni az energiát.

Hét fő csakra van és mindegyikhez tartozik egy szín és egy belső elválasztású mirigy, mely összekapcsolja energiarendszerünket a fizikai testünkkel.

A csakrák a gerincoszlop mentén helyezkednek el és mind előre, mind hátra is sugároznak energiát.

Minden csakra kapcsolatban áll a többivel és energiát cserélnek egymás között. Minden egyes központnak van egy bizonyos rezgése és sugárzása is.

Nem minden embernél egyformán aktívak azonban ezek az energiaközpontok, aminek egyik következménye lehet az energiarablás, melyről a következő írásomban olvashattok majd. Szó lesz még az egyes csakrákról részletesen, színük és elhelyezkedésük szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük